Bilder fra lanseringene av VestfoldLiv 2011

Tekst: Myriam H. Bjerkli – Foto Myriam H Bjerkli og Kari-Mette Astrup

Se bilder fra åpningsforestillingen på Litteraturuka i Tønsberg – Bokbadet av Ingvar Ambjørnsen på Cordelias Hus i Sandefjord – Bølgen Kulturhus på Kulturnatta i Larvik


VestfoldLiv 2011, resultatet av tekstkonkurransen til Litteraturivestfold.no og Liv forlag ble lansert hele tre ganger denne uken. Først 07.11.11 på Åpningsforestillingen til Litteraturuka i Vestfold, Tønsberg bibliotek, deretter 09.11.11 på Kulturcafeen Cordelias Hus i Sandefjord og avslutningsvis 12.11.11 under Kulturnatten i Larvik, på Bølgen Kulturhus.


På Tønsberg Bibliotek var det et tre timers langt arrangement i regi av Litterauturuka i Vestfold, med musikk av Levi Henriksen & Co, minikonsert med Anne Grethe Preuss, presentasjon av VestfolLiv, bokbad av Solstad og Ambjørnsen og utdeling av Vestfolds Litteraturpris til Erling Pedersen.


Billedserie fra åpningsforestillingen i Tønsberg Bibliotek.:

Bildeserie med 17 bilder — bla ved å trykke på pilene


Hovedlanseringen foregikk onsdag på Cordelias Hus. Rundt 40 av de 54 bidragsyterne hadde funnet veien til det intime lokalet i Sandefjord, i tillegg til mange andre som ville ha med seg både lanseringen av boken og bokbadet med Ingvar Ambjørnsen.


Lokalet var derfor mer enn fullt, uten at det la noen demper på stemningen hos de ca. 70 som var så heldige å ha fått komme inn. Det var selvfølgelig trist å måtte avvise folk i døra, men som lederen i Litteraturuka, Steinar Engeland, sa det: “Det er et luksusproblem.”


Kvelden startet med vin og utdeling av de helt ferske bøkene. For mange var det første gang de så det ferdige resultatet og sin egen tekst på trykk. Deretter overtok Kjeld Willy Hansen og Ingvar Ambjørnsen scenen en times tid, før det igjen var tid for boklansering.
Ca. 20 stykker våget seg opp for å lese egen tekst, for mange av dem var det første gang de framførte fra en scene, men det villeman definitivt ikke gjettet. Gode tekster ble dyktig framført. Strålende!


Se billedserie fra kvelden på Cordelias her:

Bildeserie med 40 bilder — bla ved å trykke på pilene

De som ikke hadde mulighet til å møte på Cordelias, fikk en ny mulighet på Bølgen under Kulturnatta i Larvik 12.11.11. Liv forlag var være å finne i foajeen hele dagen, og klokken 20.00 var det en ny og uformell lansering av boken.


Se billedserie her:

Bildeserie med 19 bilder — bla ved å trykke på pilene


VestfoldLiv 2011


Boken består av 220 tekster skrevet av 54 forfattere som alle er fra Vestfold!
Ingvar Ambjørnsen, Margaret Skjelbred, Lillian Wirak Skow, Thomas J.R. Marthinsen, Kim Ljung og Aage Andersen er bare noen av forfatterne i denne samlingen. Boken er på over 200 sider, halvparten dikt og halvparten noveller, og består i all hovedsak av nyskrevet materiale.
54 forfattere bidrar totalt, alt fra godt etablerte forfattere til purunge debutanter. Yngstemann er bare 15 år, mens de eldste bidragsyterne er godt over 80! Her bør det være noe for enhver smak!

vestfoldliv 2011, ingvar, ambjørnsen, dag, solstad, litteraturuke

På kartet