Velkommen!

LIV er en side viet litteraturen i Vestfold.
Her finner du blant annet bokanmeldelser, referat fra forfattertreff og andre nyheter innen Vestfold-litteraturen. Målsetningen vår er å dekke det meste som blir skrevet og skjer innen litteratur i fylket vårt, så har du et tips om et litteraturarrangement eller en ny bok som kommer, send oss en melding:-)

Er du en bokhandel eller et forlag som har lyst til å sponse oss? Ta kontakt!

NÅ er litteraturuka åpnet!

I kveld brakte den endelig i gang, Vestfolds egen Litteraturuke. Den ble offisielt åpnet i Tønsberg og Tjøme bibliotek klokka 18.30 i kveld.

Tradisjonen tro løftet åpningsforestillingen for Litteraturuka i Vestfold frem forfattere med bakgrunn fra vårt eget fylke. Både etablerte forfattere og debutanter var med på å vise bredden i hva Vestfold har å by på av litteratur, og publikum fikk blant annet møte forfatterne Kurt Aust, Ingvar Ambjørnsen, Jørn Lier Horst, Jan Mehlum, Joachim Førsund, Steinar Høiback og Anita Berglund.Ingvar Ambjørnsen

Musikere av høy kvalitet fra Vestfold var også plukket ut til å bidra denne kvelden: Anders Rønningen fra Tønsberg ga publikum et musikalsk møte med Madagaskars musikktradisjon, og Corner Boys fra Larvik gledet dem med irsk folkemusik.


Corner Boys


I løpet av kvelden ble også vinneren av Vestfolds Litteraturpris 2009 kåret.
Og vinneren denne gangen var:
Forfatteren Sidsel Mørck fra Sandefjord.


Les mer om prisen og prisvinneren her.


Programvert for åpningsforestillingen var forfatter Vigdis Hjorth.


VIgdis Hjort

Fullstendig program for Litteraturuka finner du i LIVs kalender, samt på Litteraturukas egen hjemmeside.

Vist 466 ganger. Følges av 1 person.

Nye bilder