Velkommen!

LIV er en side viet litteraturen i Vestfold.
Her finner du blant annet bokanmeldelser, referat fra forfattertreff og andre nyheter innen Vestfold-litteraturen. Målsetningen vår er å dekke det meste som blir skrevet og skjer innen litteratur i fylket vårt, så har du et tips om et litteraturarrangement eller en ny bok som kommer, send oss en melding:-)

Er du en bokhandel eller et forlag som har lyst til å sponse oss? Ta kontakt!

Liv Gade anbefaler "Beretningen om herr Roos"

Håkan Nesser en mester. Bøkene hans er velskrevne, språklig presise, humoristiske og har alltid gode, og overraskende plot.
Det er en fryd å lese slike bøker, og her kommer en av hans aller beste.
Dette er ikke en tradisjonell krim, heller et dypdykk i menneskets innerste mørke.

Beretningen om herr Roos
Håkan Nesser
Piratforlaget


Ante Waldemar Roos er en kjedelig mann. Hans kone Alice pleier å si at han er like spennende som et glass vann, han er som et møbel du ikke legger merke til – og hun påstår han ikke har tenkt en ny tanke siden 1975.
Hun kjenner ham ikke, hun aner ikke hva som egentlig bor i ham. For kjedelig, det er han i hvert fall ikke!! Vi mennesker har mange lag, og vi viser dem ikke fram til hvemsomhelst!

Waldemar jobber på en termosfabrikk, og liker verken jobben sin, kollegaene sine, eller kona si for den sakens skyld. Han tror verken på Gud eller djevelen, men håper at han en dag skal finne en slags lykke – litt ro i livet. Er det så mye å håpe på?

Og så skjer det et mirakel! Det er så herlig, og det er nå det tar av!

Faren har i alle år levert inn en tipperekke. Den samme hver uke. Ved farens død, arver Waldemar denne rekken – og faren er overbevist om at den vil gå inn en dag. Det er bare å være tålmodig , og tålmodig – det er Waldemar…
Så skjer det faktisk! Han vinner over to millioner. Han er lamslått, overveldet og forvirret, og vet en ting med sikkerhet. Dette skal ingen få vite om. Dette er hans personlige seier.
Waldemar sier opp jobben, og kjøper seg er lite torp, Lograna – langt fra folk. Et øde, isolert sted – hvor han kan være alene – hvor han kan få tenke og reflektere over livet, et sted han kan leve i pakt med naturen.
Hver morgen reiser han opp hit, og drar hjem igjen på ettermiddagen. Alice tror han er på jobben, og aner ikke at han opplever en lykke som er ”høyere enn himmelen”
Så dukker Anna opp.
Anna, 21 år gammel, ei tynn lita jente som sliter med livet sitt. Hun er på ”rømmen” – og dukker opp i Lograna.
Både Anna og Waldemar har brutt med sitt ytre rammeverk, begge er på flukt, og de finner hverandre i sympati og forståelse.

”Beretningen om herr Roos” er en vemodig, vakker og filosofisk roman som handler om ensomhet, men like mye om gleden over å møte et menneske som forstår deg.
Her er selvsagt både tragedier og drap, men Håkan Nessers sorgmuntre og språklige eleganse gjør beretningen til noe langt mer enn tradisjonell krim.
Gled deg!!

Vist 305 ganger. Følges av 1 person.

Nye bilder