Velkommen!

LIV er en side viet litteraturen i Vestfold.
Her finner du blant annet bokanmeldelser, referat fra forfattertreff og andre nyheter innen Vestfold-litteraturen. Målsetningen vår er å dekke det meste som blir skrevet og skjer innen litteratur i fylket vårt, så har du et tips om et litteraturarrangement eller en ny bok som kommer, send oss en melding:-)

Er du en bokhandel eller et forlag som har lyst til å sponse oss? Ta kontakt!

Litteraturuka og Krimscenen delte scenen på Cordelias Hus

Tekst og foto: Myriam H. Bjerkli


På Cordelias hus onsdag ble det presentert et mangfoldig program. Arrangementet var sammensatt av Litteraturuka i Vestfold og Krimscenen, som for anledningen hadde slått seg sammen og delte scenen på Cordelias Hus i Sandefjord. Dermed kunne de tilby de mange frammøtte et program bestående av kvinneliv og erotikk, ispedd avkuttede føtter og flere særdeles bestialske mord.

Kvelden startet med at Kai-Mette Astrup og Myriam H. Bjerkli leste og fortalte fra sin rykende ferske bok Rock`n roll baby, en bok om kvinneliv i alle stadier, fra den første forelskelsen, til den muligens siste. Kirsten Muhle presenterte boken slik:


Bilder og teksten i boken har ofte et erotisk anslag, om de øyeblikkene som sto stille av berusende forelskelse eller begjær. Boken tar også for seg barndomsminner som har satt spor som en følelse, og kanskje lagt grobunn for et voksenliv. Teksten som er formet som dikt tar oss med til regntunge gater, sjalusi og forlatthet, puls som presser seg på mot eikestammer eller silkelaken. Den har et humoristisk preg, men også blodig alvor. Bilder og tekst akkompagnerer hverandre godt. Illustrasjonene av Astrup er spennende og fargerike, og er i et vakkert samspill med Bjerkli sine tekster.

Deretter var det en inspirerende Anette Østad fra Sandefjord bibliotek som inntok scenen, og varmt anbefalte boken Eukalyptus av Murray Bail.


På en landeiendom utenfor Sidney bor Holland med datteren Ellen. Hollands store interesse er å dyrke eukalyptustrær, og han har hundrevis av forskjellige arter. Når Ellen fyller nitten bestemmer faren at hun skal giftes bort. Ellen er ubeskrivelig vakker og det er mange sjarmører som allerede har forsøkt seg. Men Holland setter ett krav til den som skal få datteren, han må kunne si riktig navn på hvert enkelt Eukalyptustre. Flere beilere prøver seg og Ellen er fortvilet. Men så en dag dukker en mystisk mann opp i hagen med forunderlige historier å fortelle.


Med andre ord en moderne eventyrhistorie, hvor prinsessen og halve kongerrike står på spill.

Etter en kort pause bokbadet Kirsten Muhle deretter Skiensforfatteren Merete Junker om hennes forfatterskap og hennes bøker. Merete Junker vant debutantprisen for sin første kriminalroman " Piken med ballongene" og er en av de nyere kriminalforfatterne det virkelig er verd å lese. Hun fortalte litt om sin skrivehverdag og hvordan hun fikk ideene til romanene. Seansen ble avsluttet med nervepirrende høytlesing fra hennes siste bok “Tvillingen”, hvorpå Kirsten Muhle lurte på om ikke forfatteren ble påvirket av å skrive såpass brutale scener?
Men Merete Junker svarte smilende at på nettopp på stedet for denne bokens mest brutale mord, hadde hun nå bygget seg en hytte som hun skulle ha som skrivestue framover. Så nervene var tydeligvis i orden…

Larviksforfatteren Jørn Lier Horst var høflig nok siste mann ut, og her var det Krimscenen og Sigurd Ohrem som overtok scenen og mikrofonen. Ohrem bokbadet Horst om hans forfatterskap og etterhvert mange krimromaner. Den siste “Bunnfall” kom ut i september og har allerede fått gode kritikker, blant annet her i LiV. Ideen til boken ble unnfanget etter at Horst hadde lest en avisartikkel, historien om en rekke avkuttede føtter som fløt inn på strender i Canada. I Horst siste bok møter vi også avkuttede føtter, og Horst har selvfølgelig en løsning på mysteriet, i motsetning til politiet i Canada, som fremdeles strir med sine avkappede føtter.
Politimann og forfatter Jørn Lier Horst fikk også uttalt seg både om politiets manglende ressurser og samfunnets behov for hevn. Samt om den mannlige overgangsalder, til glede for det i all hovedsak godt voksne kvinnelige publikummet…

Noe av arrangementet skjedde i regi av Litteraturuka, og noe i regi av Krimscenen, det hele fint flettet sammen av de to bokbaderne, Kristen Muhle og Sigurd Ohrem.

Bildeserie med 28 bilder — bla ved å trykke på pilene

Vist 631 ganger. Følges av 1 person.

Nye bilder