Velkommen!

LIV er en side viet litteraturen i Vestfold.
Her finner du blant annet bokanmeldelser, referat fra forfattertreff og andre nyheter innen Vestfold-litteraturen. Målsetningen vår er å dekke det meste som blir skrevet og skjer innen litteratur i fylket vårt, så har du et tips om et litteraturarrangement eller en ny bok som kommer, send oss en melding:-)

Er du en bokhandel eller et forlag som har lyst til å sponse oss? Ta kontakt!

Liv Gade anbefaler " Tre kopper te"

Det finnes ildsjeler, idealister som brenner for å skape en bedre og mer rettferdig verden.
Greg Mortenson er helt klart en av dem.
Han er amerikaner – men bodde som liten i Tanzania. Han hadde Kilimanjaro som nærmeste nabo – og var en god fjellklatrer allerede som 11 åring.

Tre kopper te
Greg Mortenson/David Relin
Gyldendal


I en periode av livet var han besatt av å klatre. Han skulle høyere – han skulle oppover – han skulle mestre – og bevise både for seg selv og andre at han kunne nå toppen på K2 – verdens nest høyeste, og mest brutale fjelltopp som ligger i Pakistan.

Han klarte det nesten – det gjensto kun 600 meter, men været var forferdelig – og Greg måtte snu.
I flere dager var han på ville veier. Han var overbevist om at hans siste time var kommet – da han omsider oppdaget en liten landsby. Han var fullstendig utslitt – og innbyggerne tok seg av ham. De reddet livet hans, og da Greg omsider kom seg på beina – så han den bunnløse fattigdommen. Innbyggeren manglet alt – og verst var det for barna. Greg lovet der og da at han skulle komme tilbake for å bygge en skole til barna.

“Tre kopper te” er fortellingen om Gregs kamp for å holde løftet han ga landsbyen. Denne boken er et vitnesbyrd om mobiliseringskraften et hvert menneske har i seg når utfordringen blir viktig nok.

Se flere av Liv Gades bokanbefalinger her

Vist 393 ganger. Følges av 1 person.

Nye bilder