Velkommen!

LIV er en side viet litteraturen i Vestfold.
Her finner du blant annet bokanmeldelser, referat fra forfattertreff og andre nyheter innen Vestfold-litteraturen. Målsetningen vår er å dekke det meste som blir skrevet og skjer innen litteratur i fylket vårt, så har du et tips om et litteraturarrangement eller en ny bok som kommer, send oss en melding:-)

Er du en bokhandel eller et forlag som har lyst til å sponse oss? Ta kontakt!

Sidsel Mørck med ny bok

Sidsel Mørcks nye bok handler om søskensjalusi. Må en mor være like glad i alle sine barn? Og vil søsken hele livet kjempe seg imellom om mors oppmerksomhet?
“Broren” handler om to brødre med svært forskjellig forhold til sin gamle mor. Den ene tar imot, den andre gir. Det handler om ansvar og rettferdighet, og om en stille sjalusi som langsomt bygger seg opp mot katastrofe.

Dette er et kammerspill om brødresjalusi. Jeg-fortelleren er en middelaldrende barnløs mann med høy utdanning og bra jobb. Men han er misfornøyd med tilværelsen, noe som framkommer når han besøker moren. Faren gikk konkurs og døde da han var liten, og han føler at moren alltid har favorisert den yngre broren. Med sin innsikt i barndomsopplevelsenes betydning viser Sidsel Mørck hvordan hovedpersonen fortsatt bærer barndommens uløste konflikter og traumer i seg.
Boken utgis i samarbeid med foreningen Leser søker bok, som arbeider for spredning av litteratur til publikum som vanligvis ikke leser bøker.


Kort om forfatteren:


Sidsel Mørck (født 1937) har gjennom flere tiår markert seg som en populær og allsidig forfatter med et sterkt samfunnsengasjement. Forfatterskapet er omfattende og rommer diktsamlinger, novellesamlinger, romaner og barnebøker. I tillegg er hun aktiv som skribent og foredragsholder.
I “Beste noveller” (2007) har hun valgt ut noveller fra syv samlinger, utgitt i perioden 1972 til 2001.
Sidsel Mørck har mottatt flere priser, bl.a. Mads Wiel Nygaards legat, forskjellige miljøpriser, Fritt Ords honnør 1990 og Vestfolds litteraturpris 2009. For sin virksomhet har hun i flere år hatt statsstipend.


Vil du møte forfatteren, så har du mulighet på Cordelias Hus i Sandefjord førstkommende onsdag. Se mer informasjon om bok-kvelden her.

Vist 139 ganger. Følges av 1 person.

Nye bilder