Velkommen!

LIV er en side viet litteraturen i Vestfold.
Her finner du blant annet bokanmeldelser, referat fra forfattertreff og andre nyheter innen Vestfold-litteraturen. Målsetningen vår er å dekke det meste som blir skrevet og skjer innen litteratur i fylket vårt, så har du et tips om et litteraturarrangement eller en ny bok som kommer, send oss en melding:-)

Er du en bokhandel eller et forlag som har lyst til å sponse oss? Ta kontakt!

Liv Gade anbefaler "Du skal elske lyset"

Det finnes bøker som både er vonde og vakre. Bøker som river i sjela di, og som får deg til å undres over hvilke krefter det bor i oss mennesker.
Dette er en slik bok.

Vi møter det lille uskyldige barnet Alva. Hun lever sammen med mamma, Søster og pappa – en pappa hun forguder.
Mamma er oppvokst i et strengt religiøst hjem – hvor alt er synd. Hun ble oppdratt med ”mild tukt og formaning". Mamma er alvorlig og litt redd. Men pappa klarer å få fram smilet i henne. Han tuller og tøyser og svinger både henne og døtrene rundt, så hår og kjoler flagrer.
Pappa er full av glede og energi – og han elsker den lille familien sin.

Han har en viktig jobb. Han er lysmontør. Pappa reiser rundt og installerer lys i de mørke bygdene. Dette er en revolusjon. Han endrer folks levesett, og gir håp og fremtid til de mørke, dystre bygdene. Så skjer katastrofen. En feilkobling på strømnettet – og pappa er i himmelen.

Hele Alvas verden raser. Lyset i livet hennes er borte, og moren flytter med søster og Alva til foreldrehjemmet – hun måtte forlate da hun giftet seg utenfor menigheten. Her råder streng gudsfrykt, fortielser og forbud.

Hva gjør et barn når verden med et slag snus på hodet? Alva gjemmer seg, og samler på hemmeligheter. Dette blir hennes måte å overleve på. Og hun tenker:
Hva gjør bestemor i bringebærskogen? Hvem er vakkermannen? Hvem og hvor er Luna? Og hvorfor ler ikke mamma mer?
Heldigvis har Alva pappa og minnene om ham. De holder henne oppe, og gjør at hun klarer å stå oppreist i all dysterheten som omgir henne.

Som voksen møter vi Alva og et lite barn som uventet og gledelig kommer i hennes vei. For dette barnet avslører Alva alle hemmelighetene.

Margaret Skjelbred har skrevet en overveldende roman om et barns enestående evne til å overleve. Jeg liker bøker som kryper under huden på meg – inn i sjela.
Dette er en slik bok.
Les sakte, smak på innholdet. Nyt, nyt….

Boken er anbefalt av Liv Gade – bokinspirator

Vist 104 ganger. Følges av 1 person.

Nye bilder