Velkommen!

LIV er en side viet litteraturen i Vestfold.
Her finner du blant annet bokanmeldelser, referat fra forfattertreff og andre nyheter innen Vestfold-litteraturen. Målsetningen vår er å dekke det meste som blir skrevet og skjer innen litteratur i fylket vårt, så har du et tips om et litteraturarrangement eller en ny bok som kommer, send oss en melding:-)

Er du en bokhandel eller et forlag som har lyst til å sponse oss? Ta kontakt!

Wildenveyprisen 2012

Stiftelsen Portåsen, Portåsens Venner og Wildenvey-Selskapets medlemmer deltok søndag 3.juni på et arrangement på Portåsen. (Wildenveys barndomshjem som nå er et kultursenter i Nedre Eiker), Her ble det en presentasjon av Portåsen slik stedet fremstår i dag, Ole Hammersborg holdt et foredrag om Herman Wildenveys og Portåsen, og ikke minst ble det gjort kjent hvem årets Wildenveyprisvinner er. Prisen ble første gang delt ut i 1996, og tildeles en person eller institusjon som har bidratt til å styrke interessen for Herman Wildenveys diktning og stimulere arbeidet for at poetiske verdier får større plass i hverdagen. Wildenveysprisen 2012 går til
formannen i “Stiftelsen Portåsen”, tidligere ordfører i nedre Eiker, Rolf Bergersen, som har vært drivkraften i restaureringen av Portåsen. Vi gratulerer!

Herman Wildenveys pris vil i år, som tidligere, bli utdelt på dikterens fødselsdag, 20. juni, i et arrangement på Hergisheim. Prisen består av kr. 15 000 samt en plakett i bronserelieff utført av billedhuggeren Ørnulf Bast.

Wildenvey-Selskapet kan i år forøvrig markere sitt 25-årsjubileum. Dette jubileet vil bli markert under Wildenvey-dagene i Stavern, fredag 20. juli, som er Herman Wildenveys fødselsdag.

Wildenvey-dagene i Stavern 2012

Fredag 20. juli, som er Herman Wildenveys fødselsdag, vil bli viet Wildenvey-Selskapets 25-årsjubileum. Finn Wellberg vil ta deltakerne med på en tur gjennom selskapets historie, og det arbeides med forskjellige innslag som ennå ikke er helt fastlagt. Lørdag 21. juli avvikles selskapets årsmøte, det blir et formiddagsarrangement med foredrag av Dyveke von Hanno Bast om Gisken Wildenveys diktning, Otto Authen vil kåsere om Herman Wildenveys tid i Stavern og Herman Wildenveys Poesipris for 2012 vil bli offisielt utdelt. På kvelden er det årsmøtemiddag etter at Hanna Wildenvey har lagt ned blomster ved farens byste utenfor Hotel Wassilioff.

Liste over vinnere:

1996 – Kjell Heggelund
1997 – Torild Wardenær
1998 – Halvor Roll
1999 – Liv Dommersnes
2000 – Marit Beinset Waagaard
2001 – Kolbein Falkeid
2002 – Annie Riis
2003 – Aftenposten
2004 – Benny Borg
2005 – Odd Børretzen
2006 – Lise Fjeldstad
2007 – Magnus Grønneberg
2008 – Kristin Solli Schøien
2009 – Louis Jacoby
2010 – Tom Lotherington
2011 – Finn wellberg
2012 – Rolf Bergersen

Vist 217 ganger. Følges av 1 person.

Nye bilder