Velkommen!

LIV er en side viet litteraturen i Vestfold.
Her finner du blant annet bokanmeldelser, referat fra forfattertreff og andre nyheter innen Vestfold-litteraturen. Målsetningen vår er å dekke det meste som blir skrevet og skjer innen litteratur i fylket vårt, så har du et tips om et litteraturarrangement eller en ny bok som kommer, send oss en melding:-)

Er du en bokhandel eller et forlag som har lyst til å sponse oss? Ta kontakt!

Folkekjær Vestfoldforfatter i Lunsj & Lyrikk på Tønsberg bibliotek

Tekst Maria Szacinski, foto Myriam H. Bjerkli


Den allsidige forfatteren hadde den fullsatte ruinsalen i sin hule hånd fra hun gikk på scenen lørdag. Hun åpnet forestillingen med å lese fra ”Sonettekransen” som kom i 1994 og fortalte om sitt samarbeid med fotograf Morten Krogvold da hun laget boka. Rim og rytme er noen av ingrediensene i denne krevende lyrikkformen. De 15 sonettene ga et nydelig bilde av en gammel dames liv. De vakre bildene på skjerm fullendte inntrykket.

Skjelbred viste sin bredde som lyriker og ga flere smakebiter på sin produksjon, bl.a. fra boka ”Glad som ei lerke” som hun laget sammen med sin gode venn, Odd Børresen. Børresen laget illustrasjonene til de morsomme tekstene som er bygget på ordtak eller munnhell.

Etter Skjelbreds debut i 1983 med ”Det er aleine du er” har hun skrevet en rekke skjønnlitterære bøker og nådd et anselig publikum. I dag var det lyrikken som gjaldt, og da hun avsluttet med dikt på Vestfold-dialekt, ble hun belønnet med stor applaus.

Det ble en god og innholdsrik formiddag på landets beste bibliotek.

Vist 107 ganger. Følges av 1 person.

Nye bilder