Velkommen!

LIV er en side viet litteraturen i Vestfold.
Her finner du blant annet bokanmeldelser, referat fra forfattertreff og andre nyheter innen Vestfold-litteraturen. Målsetningen vår er å dekke det meste som blir skrevet og skjer innen litteratur i fylket vårt, så har du et tips om et litteraturarrangement eller en ny bok som kommer, send oss en melding:-)

Er du en bokhandel eller et forlag som har lyst til å sponse oss? Ta kontakt!

Liv Gade anbefaler: En helt annen historie

En helt annen historie
Håkan Nesser
Pirat

Det finnes mange krimforfattere i Norden. En av de aller beste er svensk, og heter Håkan Nesser. Han skriver intelligent krim, som kryper under huden på deg. Dette er mat for sjelen, bøker som gir refleksjon og ettertanke.
Hans etterforsker heter Gunnar Barbarotti og bor i Kymlinge. (Han har italienske aner, derav det eksklusive navnet) Barbarotti har karisma. Han har en lun stil, som sjarmerer oss leserne i senk. Når jeg leser om denne mannen, fornemmer jeg hans nærvær, og kjenner nesten lukten av ham. Da skriver du godt!!!

Denne gangen skal vi til Bretagne i begynnelsen av 2000 tallet – hvor vi møter seks mennesker som bindes sammen noen varme dager i juli. De bader, drikker vin og flørter, til tross for at noen av dem er gift. Det er en avslappet og fredelig stemning.

Fem år senere begynner mordene. En etter en blir de tatt av dage. Mordene er utspekulerte og kaldblodige.
Det forunderlige er at Barbarotti blir advart. Han får et brev om det som skal skje.
Det er uhyggelig, og skaper grøssende spenning..
Samtidig har Barbarotti funnet sin Marianne på Gotland. Legen Marianne med det vakre smilet og den skarpe hjernen. Vi får en nydelig kjærlighetshistorie, og opplever Barbarotti som både svak og sterk, slik vi mennesker er.
Barbarotti er en tviler og en grubler, og holder lange samtaler med Gud, som han ikke helt vet om han tror på. Tro og tvil går hånd i hånd.
Boken er full av overraskelser og leselykke. En fantastisk historie som har mange lag.
Jeg anbefaler deg å lese sakte. Nyt språket og alt som står mellom linjene. Dette er fortellerkunst og forfatterglede!

Liv Gade – bokinspirator

Vist 123 ganger. Følges av 1 person.

Nye bilder