Velkommen!

LIV er en side viet litteraturen i Vestfold.
Her finner du blant annet bokanmeldelser, referat fra forfattertreff og andre nyheter innen Vestfold-litteraturen. Målsetningen vår er å dekke det meste som blir skrevet og skjer innen litteratur i fylket vårt, så har du et tips om et litteraturarrangement eller en ny bok som kommer, send oss en melding:-)

Er du en bokhandel eller et forlag som har lyst til å sponse oss? Ta kontakt!

Vi gratulerer Line Nyborg!

Line Nyborg, som i dag er bosatt på Nøtterøy, er tildelt Havmannprisen for beste nordnorske bok utgitt i 2012. Nyborg får prisen for romanen “Du vet ikke hvem jeg er”.

Dette er en roman som ifølge juryen ikke slipper tak i leseren, selv ikke etter at den er lest. Havmannprisen deles ut av Rana bibliotek, Nordland fylkesbibliotek og Helgeland sparebank. Prissummen på 50 000 kroner er gitt av banken. Prisutdelningen finner sted på Havmanndagen, lørdag 1.juni klokka 14.00, i lokalene til Rana bibliotek.

Prisvinner Line Nyborg, født 1969, bor i dag på Nøtterøy, men er opprinnelig fra Bardu i Troms. Hun debuterte i 2011 med romanen Bare mamma som er gud.

Om årets vinner sier juryen:

Romanen Du vet ikke hvem jeg er gir et godt bilde på dette å komme et annet sted fra. Hovedpersonen Elin kunne like gjerne kommet fra ei vestlandsbygd eller for så vidt fra Somalia som fra midt-Troms. Fremmedheten ville vært den samme. Skildringene av miljøet i bygda i indre Troms hvor Elin kommer fra, gir likevel et veldig tydelig bilde på hennes oppvekst.

Språket er muntlig og lett, med klar nordnorsk fortellerstemme. Replikkene er dialektnære uten å være lydrette. Språkform er også med på å karakterisere personene geografisk.

Prisvinneren er kåret av en fagjury som har vært ledet av Sissel Holtet, bibliotekkonsulent ved Nordland fylkesbibliotek og mangeårig medlem av juryen. Andre medlemmer i juryen har vært forfatteren Jan Tore Noreng oppnevnt av Norsk forfattersentrum, Anita Ravn, forfatter og journalist i Rana Blad og Gunnar Hagen, forfatter og bibliotekar ved Nasjonalbiblioteket.

Havmannprisen deles ut av Rana bibliotek, Nordland fylkesbibliotek og Helgeland Sparebank, sistnevnte gir prissummen på 50.000 kroner. Prisen støttes for øvrig av Ark Mo og Norsk forfattersentrum avdeling Nord-Norge.

I statuttene for Havmannprisen heter det at prisen skal gå til en forfatter med markant nordnorsk tilknytning. Det skal legges vekt på bøker med litterære og fortellermessige kvaliteter.

Vist 166 ganger. Følges av 1 person.

Nye bilder