Velkommen!

LIV er en side viet litteraturen i Vestfold.
Her finner du blant annet bokanmeldelser, referat fra forfattertreff og andre nyheter innen Vestfold-litteraturen. Målsetningen vår er å dekke det meste som blir skrevet og skjer innen litteratur i fylket vårt, så har du et tips om et litteraturarrangement eller en ny bok som kommer, send oss en melding:-)

Er du en bokhandel eller et forlag som har lyst til å sponse oss? Ta kontakt!

Liv Gade anbefaler: Tjenestepiken som forsvant

I denne fargerike boken, som er skrever at Tarquin Hall, skal vi til Dehli i India, og møte en god, gammeldags privatetterforsker. Vish Puri har karisma og utstråling. Han nyter det gode liv, elsker familien sin, er streng, men rettferdig og løser oppgavene har får med stort alvor.

Vish Puri er bekymret for utvikling i India. Den gamle kolonitiden er definitivt forbi. Han ser at de ny-rike inderne tar seg til rette. De eier ikke moral, korrupsjonen vokser og landet står i fare. Politietaten er verst. De er fratatt telefonen fordi de ikke betaler regningene!!

Vish Puri er meget bekymret. Han er en hedersmann, med kun noen få svakheter. Han lar seg ikke bestikke i verdens mest korrupte land, og nettopp dette er sjarmerende, og gir boken moral og høyde!

Vish Puri er høyt verdsatt, og dette åpner mange dører for ham. Han er smart, og kjenner Indias eldgamle byråkrati! Han kjenner smutthullene, og utnytter dem! Den siste saken bekymrer både ham og hans oppdragsgiver. Kasliwal er rik, og har et stort hus med mange tjenere. Han mener alle tjenerne er noen kjeltringer, som prøver å utnytte sin herre. (en merkelig innstilling, spør du meg!) Nå er tjenestepiken forsvunnet, og Kasliwal blir beskyldt for å ha gjort henne gravid, og det som verre er!! Han er redd for sin stilling og stand. Han mener jenta har stukket av, hun må finnes øyeblikkelig. Vish Puri skal bli hans redningsmann. Han vil ha tilbake det gamle livet sitt!!

Denne boken er en herlig leseopplevelse som lukter og smaker av kebab og karri. Den er fargerik og fornøyelig, det kan alle se. Den er morsom, spennende og lærerik. Du får et godt innblikk i Indias kultur og dagligliv. Det er slike bøker vi skal lese, som gir oss både kunnskap, underholdning og glede.
Og det beste – det skal bli en serie om den fargerike etterforskeren! Jeg gleder meg!

Skrevet av Liv Gade – bokinspirator

Vist 135 ganger. Ingen følger denne samtalen.

Nye bilder