Velkommen!

LIV er en side viet litteraturen i Vestfold.
Her finner du blant annet bokanmeldelser, referat fra forfattertreff og andre nyheter innen Vestfold-litteraturen. Målsetningen vår er å dekke det meste som blir skrevet og skjer innen litteratur i fylket vårt, så har du et tips om et litteraturarrangement eller en ny bok som kommer, send oss en melding:-)

Er du en bokhandel eller et forlag som har lyst til å sponse oss? Ta kontakt!

Forum: Om oss

LIV / Litteraturivestfold.no er en idealistisk drevet nettside, som har som mål å dekke det meste av det som skjer innen litteraturen i Vestfold.

Her finner du informasjon om bidragsyterne bak siden vår.

Ny bokanmelder: Øyvind Sommerstad

Øyvind Sommerstad er 38 år, Han er opprinnelig fra Sandefjord, og har bodd noen år i Oslo og Rygge, men er nå tilbake igjen i Vestfold.

Hovedsakelig har han arbeidet med IT support, men mye av fritiden bruker han på å lese bøker. Favoritten er krim fra Norden og Norge, og selvfølgelig gjerne fra Vestfold. Han anmelder også bøker for flere andre nettsteder.

Ny bokanmelder: Elin B. Johansen

Elin er en 32 år gammel journalist, litteraturstudent og forfatter, som er bosatt på Fetsund i Akershus. Hun skriver serieromaner og er svært opptatt av historie.

Hun har vært en lidenskapelig lesehest siden hun var liten og sluker bøker innenfor et stort antall sjangere, men har en forkjærlighet for krim og ungdomslitteratur med overnaturlig preg. Hun brenner for å spre leselyst og for å få flere til å oppdage alle de flotte bøkene og forfatterne som finnes der ute. Bøker tilbyr ikke bare virkelighetsflukt, men bidrar også til utvikling av språket, tilegnelse av kunnskap og skaper forståelse for andre steder og kulturer, mener hun – og nettopp derfor er hun opptatt av at flere bør lese.

Hun er også svært opptatt av å kunne gjøre lesere kjent med spennende forfattere fra inn- og utland gjennom intervjuer hun foretar med forfatterne på bloggen sin. Hun intervjuer de fleste forfattere, men brenner spesielt for å bringe debutanter ut til et stort publikum.

Hun har tidligere erfaring fra å anmelde og omtale bøker i pressen, og vil framover anmelde bøker for LIV.

Du kan lese mer om Elin B. Johansen på bloggen hennes her

Foto: Heidi Strøm

Ny bokanmelder: Ellen Engen-Medlie

Ellen Engen-Medlie er født i Kristiansund, oppvokst i Vesterålen og bor i dag i Narvik.
Hun har alltid lest, og trives best med en god krim eller thriller.
Les mer…

Tone Lilleenget By, ny bokanmelder hos LIV

Tone er født i 1985 og bosatt i Trøndelag. Hun er utdannet barne- og ungdomsarbeider, har gått et årsstudium med allmenn litteraturvitenskap på NTNU Dragvoll, og satser nå på en bachelorgrad. Planen er fordypning både i allmenn litteraturvitenskap og nordisk.

Hun er en ivrig leser, og har foreløpig lest over 50 serieroman-serier. Hun er også glad i vanlige romaner, krim, fantasy og lyrikk. Mye av tiden går derfor med til lesing og blogging om bøker, men hun er også glad i musikk, i å strikke, i data, og ikke minst ivrig opptatt av dyrevern.

Tone Lilleenget By vil framover anmelde både serieromaner og andre romaner her på LIV.

Les mer om LIVs nye bokanmelder på hennes fyldige hjemmeside her
.

Natalie Normann, ny bokanmelder hos LIV

Natalie er en 47 år gammel forfatter, som opprinnelig kommer fra Haugesund. Hun har gjennom flere år skrevet krim, barnebøker, fagbøker for barn og serieromaner.
Les mer…

Julie Didriksen, ny bokanmelder hos LIV

Julie er en 21 år gammel historiestudent ved UiO. Hun er opprinnelig fra utenfor Jessheim i Ullensaker, men har flyttet til Oslo for å studere. Mesteparten av fritiden går med på å lese og blogge om bøker, i tillegg til at hun er ivrig hobbyfotograf og datanerd.

Les mer…

Stine Marie Bruseth, bokanmelder.


Stine Marie er født og oppvokst på Østlandet, men bor nå i Molde.

Les mer…

Kirsten Muhle, bokanmelder og bokbader.

Kirsten Muhle er bosatt i Sandefjord, hvor hun arrangerer jevnlige bok og forfatterkvelder på Cordelias Hus. Framover vil hun også anmelde bøker for LIV, i tillegg til at hun skriver referat og omtaler fra bokbadene på Cordelias Hus.

Kirsten er ellers en lese og livs-glad mor til to gutter, og har en fyldig blogg hvor hun tar for seg blant annet litteratur, musikk og kunst. Se mer om Kirsten på bloggen hennes her

Myriam H. Bjerkli

Redaktør, fotograf, journalist og altmuligperson.

Myriam H. Bjerkli er født i Tromsø, men har senere vært bosatt i Tønsberg, Bærum, Asker og Sandefjord. I dag er hun bosatt i Larvik.
Hun har jobbet fulltid siden hun var 16 år, blant annet som avisbud, oppvaskhjelp,
dagmamma, pakkerske, salgsjåfør, direkteselger og salgsleder. I dag jobber hun som frilans journalist og fotograf, og selger jevnlig stoff til blant annet Bomagasinet, Norsk Ukeblad, Familien og lokalavisen Østlandsposten.
Hun er også forfatter hos Gyldendal Forlag, samt er eier og daglig leder for firmaet M.H.Bjerkli.
Se mer på Myriams hjemmeside her.
*

Liv Gade, bokinspirator

Liv Gade bor i Sandefjord og jobber som bokinspirator, ansatt av Norli i Sandefjord. Det vil si at hun reiser rundt i hele vårt langstrakte land, og utenfor (hun har holdt foredrag både på Svalbard og i Dubai.) for å motivere og inspirere folk til å lese. Hun holder ca. 90 foredrag i året, det kan være for alt fra forskjellige foreninger og lag, til næringslivet, private lese-sirkler og skoler. I tillegg til dette jobber hun også for radio NRK Østlandssendingen, for gratisavisen Vestfold Blad og i ukebladet Familien, alle stedene for å spre leselyst hos deg og meg.

Ingvar Ambjørnsen og Tine Poppe

Ingvar Ambjørnsen bidrar med tekster på LIV-siden, Tine Poppe med kunstfoto. Dette publiseres gjennom prosjektet Vrangtekst, som er et fellesprosjekt hvor Ambjørnsen skriver tekster og fotograf Tine Poppe skaper kunstfotografi. LIV har fått tillatelse til å ukentlig presentere utdrag fra det spennende samarbeidet på Litteraturivestfold.no

Se mer om samarbeidsprosjektet på Vrangteksts hjemmeside her.
Ingvar Ambjørnsens hjemmeside.
Tine Poppes Hjemmeside.

Jørn Lier Horst, forfatter

Jørn Lier Horst er forfatter og politimann, og bosatt i Larvik. Han er tilknyttet Gyldendal Forlag ot utgir krim-bøker fra lokalmiljøet med politimannen William Wisting som gjennomgangsfigur.
Han bidrar på siden med diverse blogginnlegg om bøker, skriving og betraktninger om forfatter-rollen.

Hjemmesiden hans finnes her.