Velkommen!

LIV er en side viet litteraturen i Vestfold.
Her finner du blant annet bokanmeldelser, referat fra forfattertreff og andre nyheter innen Vestfold-litteraturen. Målsetningen vår er å dekke det meste som blir skrevet og skjer innen litteratur i fylket vårt, så har du et tips om et litteraturarrangement eller en ny bok som kommer, send oss en melding:-)

Er du en bokhandel eller et forlag som har lyst til å sponse oss? Ta kontakt!

Viser arkivet for desember, 2012

Nytt år, nye saker!

Vi håper alle våre lesere har hatt en aldeles strålende jul og en god start på det nye året!
Etter å ha hatt en liten julepause er vi nå straks klar med mange nye og spennende saker!

Nye debutanter, nytt brev fra Alf Lydeng / Ingvar Ambjørnsen, nye bokanbefalinger fra Liv Gade og mye, mye mer. Følg med fra mandag 07.01 klokka 08.00, vi vil publisere nye saker hver eneste time hele dagen!

Ønsker du å følge med på litteraturen i Vestfold, så bør du definitivt følge med her!

Liv Gade, Unni Lindell og Tom Kristensen i Sandefjord

Unni Lindell og Tom Kristensen har de siste seks ukene reist land og strand rundt. I løpet av disse ukene har de besøkt Karmøy, Tromsø, Bodø, Mo i Rana, Molde, Ålesund, Tromdheim, Hamar, Haugesund, Lørenskog, Bergen, Stavanger, Nes, Sandefjord, Ski, Kristiansand, Arendal, Fredrikstad og Halden.De to neste dagene avslutter de turneen i Oslo og Strømmen, før de forhåpentligvis kan ta en velfortjent juleferie.

Da de besøkte Sandefjord og Norli Storgaten var arrangementet utsolgt allerede en måned før den store kvelden. Butikklokalet var fullt av litteraturinteresserte som var kommet for å høre på de to dyktige forfatterne, samt få med seg Liv Gades ferske bokanbefalinger.

De to forfatterne samtalte om forfatterskapene sine og delte smakebiter fra sine ferske bøker. Unni Lindell fortalte om redslene som kanskje venter under fremmede hotellsenger, samt om den grusomme mannen som en gang rullet ned vinduet på bilen sin, mest sannsynlig for å drepe henne. Eller muligens bare spørre henne om veien… Resultatet var uansett en forfatter som ble så skremt at hun hoppet ned en skråning og endte opp med forstuet ankel…

Les mer…

Fantasytime på Sandefjord Bibliotek

Førstkommende lørdag kommer Steinar Høiback og Cathrin Lindstrøm til Sandefjord bibliotek for å presentere sine helt ferske Fantasy-bøker. Kanskje en fin avveksling midt i alle juleforberedelsene?

Aage Andersen ute med ny bok

I 2009 ga Sandefjordforfatteren Aage Andersen ut boken “Humlepungen” , nå foreligger bind 2 i romanserien; Den Som Holder Hunder, Biter Bare Venner. Altså bøkene som omhandler politiinspektør Georg Ulabrand, kollega Frank Alonso og et internasjonalt nettverk med rot i og forbindelser til visse kretser i Sandefjord.

Den nye boken har fått tittelen “Fyrabend” og starter i Sandefjord på ei mørk og kald novembernatt i 2007. Tre forskjellige hendelser. Normalt ville ingen av dem funnet sted. Likevel – det skjer og det skjer samtidig. Tilfeldigheter? Sammenheng? For absurd til å være sant? Og hva skal egentlig etterforskes?

Les mer…

Julehefter på Horten bibliotek

Torsdag 6. desember kl. 19.00 presenterer Tom Brenne litterære julehefter på Horten bibliotek.

Gjennom nesten 130 år har juleheftene spilt en omfattende rolle i norsk kulturliv. For mange ble magasinene det første møtet med både forfattere og billedkunstnere. Utgivelsene favnet interesser som lokalhistorie, yrke, politikk og religiøsitet til blader for kvinner, barn, fiskere og speidere. Tom Brennes har samlet julehefter i over 20 år og har både skrevet og holdt en rekke foredrag om emnet, og torsdag 6. desember kommer han altså til Horten for å dele kunnskapen.

Gratis adgang.

Bokanmeldelse: Du vet ikke hvem jeg er

Boken er anmeldt av Stine Marie Bruset

Line Merethe Nyborg (født 1969) er født og oppvokst i Bardu, Troms, men har studert ved Universitetet i Oslo, og jobber for tiden i Tønsberg. I 2010 debuterte hun med oppvekstromanen “Bare mamma som er Gud”, og i høst kom den frittstående oppfølgeren “Du vet ikke hvem jeg er.”

I denne romanen møter vi igjen Elin som nå har flyttet fra Nord-Norge og tatt fatt på studentlivet i Oslo. Men hun er ikke helt alene, ihvertfall ikke fysisk, for foreldrene hennes har også flyttet til byen. Alle med et håp om et nytt og bedre liv.

Elin har alltid fått høre at hun må få seg en utdannelse og passe seg for å bli gravid og alene slik “alle” andre unge jenter hjemmefra har blitt. Men plutselig sitter hun med en positiv graviditetstest i hånda, og den kommende pappa’n er ikke klar for å bli pappa.

Les mer…

Hulda Garborg

Tirsdag 4. desember, kl.1100 arrangerer Pensjonistuniversistet litteraturtreff på Larvik Museum.

Eva von Hanno: Hulda Garborg

Hulda Garborg – forfatter og kulturarbeider. Mest kjent for sitt engasjement for Det norske teater, folkevisedans og bunader.

Entre kr. 50,-

Få mer informasjon på Pensjonistuniversitetets hjemmeside her.