Velkommen!

LIV er en side viet litteraturen i Vestfold.
Her finner du blant annet bokanmeldelser, referat fra forfattertreff og andre nyheter innen Vestfold-litteraturen. Målsetningen vår er å dekke det meste som blir skrevet og skjer innen litteratur i fylket vårt, så har du et tips om et litteraturarrangement eller en ny bok som kommer, send oss en melding:-)

Er du en bokhandel eller et forlag som har lyst til å sponse oss? Ta kontakt!

Viser arkivet for mars, 2013

Forfatter Anita Berglund anbefaler påskekrim.

Larvikbosatte Anita Berglund debuterte som kriminalbokforfatter høsten 2009, med boken “I fritt fall” I fjor kom hun med oppfølgeren “Midtvintermørke”. I tillegg har hun debutert som novelleskriver i krimsamlingen “Døden ved Verdens Ende”. og akkurat levert forlaget manuset til det som skal bli hennes tredje kriminalbok. Etter å ha vært oppslukt av sin egen krimhelt, profileren Didrik Claussen, i flere måneder, har hun derfor nå endelig tid til å lese litteratur skrevet av andre. Og i påsken er det selvfølgelig bare en type litteratur som gjelder. Kriminal-litteratur.

Anita Berglund anbefaler:


Det er ikke til å komme fra at Harlan Voben troner øverst på min favorittliste. Han skaper spektakulære åpningscener og man kan nesten ikke trekke pusten før siste linje er lest. Han sjonglerer hunor med samfunnkritiske temaer, varme og brutalitet. Og han er flink til å skape mennesker det er umulig å ikke bli beveget av. Alle hans bøker er store leseropplevelser, og hvis du ikke har lest noe av ham, burde denne påsken være tidspuktet for å plukke opp en:-)


1.) Hold tett av Harlan Coben.


Tia og Mike Baye har aldri forestilt seg at de skulle spionere på barna sine. Men den 16-årige sønnen Adam har vært uvanlig stille i det siste. Etter at bestevennen hans, Spencer, begår selvmord, kan de ikke hjelpe for at de blir svært bekymret. Bare noen dager etter at de har fått installert et overvåkingsprogram på Adams PC, leser de en kryptisk melding fra en ukjent avsender:
- Hold tett og alt går bra…


Som om Mike baye ikke har nok fra før, får han også vite at naboens sønn, Lucas, har desperat bruk for ny nyre. Siden han er guttens lege, får han rede på en meget pinlig hemmelighet som kan forandre naboens liv. Etter hvert blir livene til de to familiene vvd sammen på en uventet brutal måte, og hemmeligheter som er blitt holdt skjult lenge begynner å komme til overflaten. De desperate foreldrene må velge måten de skal beskytte den de elsker høyest…


En fantastisk bok!


*


En annen krimforfatter jeg ganske nylig har oppdaget er Karin Slaughter, og jeg anbefaler henne på det varmeste. Hun skaper sårbare skikkelser, som tross turbulente oppvekster og omstendigheter holder faste ved en kjerne av integritet og styrke.


2.) Blendet av Karin Slaughter.


En sadistisk voldtektsmann terroriserer og dreper innbyggerne i Grant County, Georgia, og politimesteren – Saras eksmann Jeffrey Tolliver – blir pålagt å finne ham. Men han er ikke den eneste sim leter etter rettferdighet. Lena Adams, områdets eneste kvinnelige detektiv, vil også ha tak i morderen. Søsteren hennes var nemlig psykopatens første offer.
Sannsynligeten for at Sara selv vil unnslippe terroren, er marginal. En hemmelighet fra hennes fortid kan være nøkkeln til å finne morderen. Med mindre morderen finner henne først…


Dette var Slaughters debutroman, og den kan derfor være vanskelig å få tak i. Jeg har ikke rukket å lese den siste boken hennes som kom ut medio mars, men den skal inneholde det samme etterforskningsteamet som i “Blendet” og jeg kan ikke tro noe annet enn at den også er svært bra…3.) Nattefokk av Johan Theorin


Denne boken er en blanding av en kriminalroman og en spøkelsesroman. Hovedpersonen, Joakim, opplever å miste to personer som står ham nær. Sorgprosessen han går igjennom, er svært autentisk beskrevet. Dermed knyttes et tett følelsesmessig bånd mellom leser og hovedperson. Romanen er den andre i en serie på fire fra øya Øland i Sør-Sverige, og Theorin beskriver landskapet på en måte som underbygger stemningen i historien. Det er lett å s for seg denne forholdsvis øde øya, og nesten så en forstår at uhyggelige ing kan skje nettopp der. Atmosfæren bygger seg opp, sakte men sikkert, og boka ender med et skikkelig klimaks.


*


4.) Neptuns tenner av Fred Vargas.


En kivnne blir drept med en trefork, og fullmektig Adamsbegs mareritt vekkes til live. For drapsvåpenet er identisk med det som ble brukt tiul ta livet av ni mennesker for mange år siden. I hele sitt voksne liv har han jektet på drapsmannen, som alltid har ligget et skritt foran ham. Idet politimannen sirkler inn massemorderen, er det ham selv nettet strammes rundt. For Adamsberg jakter alene, og hans hovedmistenkte har vært død i 16 år…


En stemningsfull og original krim med fargerike personligheter!

Jan Mehlum anbefaler påskekrim

Jan Mehlum (født 1. januar 1945 i Tønsberg) er forfatter og førsteamanuensis i sosiologi ved Høgskolen i Vestfold. Mehlum debuterte litterært i 1996 med kriminalromanen Gylne tider, totalt er det blitt tretten kriminalromaner. Den siste så langt, ”En god sak” kom ut høsten 2012.

I 2012 utkom det minst 60 norske kriminalromaner i tillegg til et utall oversatte. Mye bra, mye middels og en god del uinteressant litteratur. Selv for en ekte lesehest er det ikke mulig å sette seg inn i denne mengden av skriverier. Så jeg vil heller velge noen favoritter blant klassikerne, kanskje ikke de aller mest kjente, men bøker som fortjener å leve et langt liv – og disse gjør nettopp det. For å unngå å fornærme noen av mine samtidige kolleger, holder jeg dem utenfor; ingen nevnt, ingen glemt. Så løp til biblioteket og skaff deg noen gode leseopplevelser. Men husk; også blant klassikerne er utvalget enormt. Se det ikke som et problem, heller som en utfordring.

Les mer…

Debutantpris til Tønsbergforfatter

Marianne Kaurin fra Tønsberg mottok nylig Kulturdepartementets debutantpris for ungdomsromanen “Nærmere høst”. Marianne Kaurin er født i 1974 og har gått forfatterutdanningen ved Norsk barnebokinstitutt.

“Nærmere høst” handler om Sonja, som sitter i en bygård på Grünerløkka i Oslo og venter på søsteren Ilse som skulle vært hjemme for lenge siden. Plutselig banker det på døren, og tre politimenn står utenfor. Romanen tar leseren tilbake til året 1942, og handler om å håpe og om å miste. Vi får bli kjent med Ilse og vite hva som skjer med hennes jødiske familie i Norge under krigen.

Juryen sier blant annet følgende i sin begrunnelse for å gi Kaurin debutantprisen::
Les mer…

Krimbøker skrevet av Vestfoldforfattere

Forhåpentligvis blir påsken i år så solrik og deilig at man knapt rekker å ta krimboka opp av ryggsekken før man synker akkurat passe «utpåtur»-sliten, lammestekmett og kanskje litt rødvinsglad ned i sofaen foran den knitrende peisen.


Men dersom været ikke står deg bi, eller leselysten tar fullstendig overhånd, er dette noen krimbøker som er skrevet av Vestfoldforfattere det siste året.

Les mer…

Mysteriet på Borrehaugene

Litt forsinket fikk vi nyss om denne boken som kom ut rett før jul. Men siden julen som kjent varer helt til påske, satser vi på tilgivelse for sendrektigheten og omtaler den nå.

Boken ‘Mysteriet på Borrehaugene’ er skrevet av 300 elever på 9. trinn i Horten. Elevene hadde forfatter Kurt Aust som veileder underveis, og fordypningselevene på kulturskolen har laget alle illustrasjonene.

Hovedpersonen i spenningsboken er 14 år gamle Liz, som er fly forbannet på moren sin. Hun stikker av til Borreparken, der hun sovner på en gravhaug. Mørket faller på, og brått våkner Liz av at gravhaugen hun ligger på åpner seg. Ut kommer først en, deretter flere vikinger…

Les mer…

Jørn Lier Horst skriver påsken inn

Den ferske Rivertonvinneren, Jørn Lier Horst, er å finne i Kadettbrakka i Stavern i deler av påsken. Der har han åpne dører for besøkende som har lyst til å treffe den svært arbeidsomme og populære forfatteren. Og han ligger ikke på latsiden utenom besøkene heller, men bruker isteden tiden til å skrive på sin neste kriminalroman, som han regner med at skal være ferdig til høsten.
I tillegg har han nylig bidratt med påskenoveller både i krimsamlingen “Døden ved Verdens Ende” som er utgitt hos Liv Forlag og i Juritsens årlige påskekrim. Han har skrevet påskekrim for Se og Hør og laget en krimsak som kommer på Nrk til helgen. I tillegg har han bidratt med tips om hva du bør lese denne påsken i en rekke forskjellige aviser og medier.
Det blir med andre ord ingen lang påskeferie for den profilerte forfatteren…

Forfatter Kurt Aust anbefaler påskekrim

Kurt Aust opprinnelige navn er Kurt Østergaard. Han er født i Danmark, men har siden 1982 vært bosatt i Horten. Aust debuterte som romanforfatter i 1999, og har senere gitt ut en rekke bøker, hvorav de fleste kriminalromaner.
Her deler han fem krimtips med leserne, men som han sier:
- At det er disse fem jeg anbefaler i dag, betyr ikke at det ikke kunne blitt fem andre i morgen, f eks mer ukjente navn som Fred Vargas, Peter Temple, Qiu Xiaolong, Jørgen Gunnerud eller Allan Bradley. Verden er full av gode krimbøker (og noen dårlige, også). Men disse fem holder ”all time high nivå”:

Les mer…

Forfatter Frode Eie Larsen anbefaler påskekrim

Frode Eie Larsen (f. 1973) er forfatter og markedsfører. Han er født og oppvokst i Larvik. I 2011 debuterte han med kriminalromanen “Hemmeligheten”. Høsten 2012 kom den frittstående oppfølgeren, “Frostrøyk”, og våren 2013 kommer begge bøkene som samlepocket.
Høsten 2013 kommer hans tredje krimbok, “Jordtårer”.

Han er en ivrig krimleser, og foretrekker stort sett nyere krim. Dette er hans påskekrimtips.

Les mer…

Vellykket om Anna Karenina i Tønsberg

Skrevet av Maria Szacinski

Det ble en givende, interessant og lærerik ettermiddag på Kafe M i Tønsberg mandag. Astrid Bjønnes fortalte om boka Anna Karenina, om Tolstojs biografi og forfatterskap og om Russland på slutten av 1800-tallet.
De fleste tilhørerne hadde lest boka og/eller sett den nye filmen som går på kino i disse dager.
Astrid Bjønnes øste av sine kunnskaper og fortalte om situasjonen i Russland etter at livegenskapen ble opphevet i 1861 under tsar Alexander 2., om rangssystemet blant innbyggerne i landet, om konflikten mellom adelskap og bønder, og hun fortalte om boka Anna Karenina. Den ble først publisert som følgetong i tidsskriftet “Den russiske budbærer”, noe som var vanlig på den tiden. Boka ble fra første stund en suksess, og Tolstoj fikk mange brev fra lesere som ville påvirke historien.

Les mer…

Forfatter Myriam H. Bjerkli anbefaler påskekrim

Myriam H. Bjerkli (født 1963) er bosatt i Larvik. Hun arbeider som frilansjournalist, forlegger og forfatter. Dette er påskekrimmen hun anbefaler:

La meg si det med en gang;

Den første boken jeg anbefaler er langt mer enn en «vanlig kriminal-roman». Dette er en utrolig sterk bok, uansett hva slags sjanger-merkelapp man velger å bruke. Jeg velger rett og slett å kalle den for en fantastisk bra roman.

Les mer…

Forfatter Liv Hege Refsdal anbefaler påskekrim

Selv om jeg i utgangspunktet er en stor krimbokelsker, og sluker bøkene til Unni Lindell, Karin Fossum og Jo Nesbø rått, så er det faktisk andre bøker som automatisk dukker opp i min bevissthet, når jeg tenker på påskekrimmen jeg aldri glemmer, forteller bokforfatter Liv Hege Refsdal til Liv.

- Det er særlig to bøker som har kloret seg fast, og som jeg synes kan være passende påskelektyre for de av dere som ønsker litt annerledes krim denne påsken…

Les mer…

Forfatter Tom Kristensen anbefaler påskekrim

Tom Kristensen er født 29. mai 1955 på Tjøme. Han er utdannet siviløkonom og ingeniør, og har arbeidet innen bank, industri og finans.I dag er han, i tillegg til å være forfatter, finansrådgiver. Tom Kristensen debuterte som forfatter med kriminalromanen En kule i 2001 , senere har han utgitt sju romaner til. Han mottok den gjeve Rivertonprisen for romanen “Dødsriket.”

Dette er kriminalromanene han synes du bør lese:

Les mer…

Forfatter Jørn Lier Horst anbefaler påskekrim

Rivertonvinneren Jørn Lier Horst fra Stavern har skrevet sju kriminalbøker med politimannen Wiliiam Wisting i hovedrollen, og flere krimbøker for både ungdom og barn. Han forteller at han gjerne leser både eldre og nyere kriminallitteratur, men når han skal anbefale kriminalbøker for LIV er det de gamle klassikerne som står hans hjerte nærmest.De dødes tjern av André Bjerke.


En påske for snart tretti år siden fant jeg en fillete pocketbok i ei hytte på Gautefallheia. De var André Bjerkes «De dødes tjern», og jeg fikk erfare hvordan boka har sørget for at generasjoner av norske hytteturister ikke tør å bruke utedoen etter mørkets frembrudd. Det er en av de mest spennende bøkene jeg har lest. Med en snedig oppbygd plott, mesterlige naturskildringer og helt spesielle rammer rundt handlingen, sniker historien seg inn under huden på deg. Selv 68 år etter utgivelsen kan man fryde seg over klisjéer og imponeres over den friske og moderne tonen.


Jernvognen av Stein Riverton.


Stein Rivertons «Jernvognen» med den legendariske Kristiania-detektiven Asbjørn Krag har jeg lest flere ganger. Boka ble skrevet for over 100 år siden og har med rette blitt omtalt som en av verdens ypperste kriminalgrøssere. En av gjestene ved et landlig pensjonat blir funnet drept. Det finnes ikke spor etter morderen, men så høres jernvogna igjen, den som er ute og kjører når noen skal dø… Stein Rivertons skildring av de psykologiske stemningene gir en ekstra dimensjon til de dramatiske hendelsene.Ti små negerbarn / Og dermed var det ingen av Agatha Chritsie

I en særstilling står også Agatha Christies «Ti små negerbarn» (eller «Og dermed var det ingen», som den heter i nyutgivelsen). Ti mennesker, samlet på en øde øy, blir myrdet en etter en. Uhyggen brer seg. Ingen vet hvem som er morderen er eller hvor han skjuler seg. De som er igjen, og vi som leser, venter på det uavvendelige – neste mord. Til slutt vil det gå som i barnerimet – ”og dermed var det ingen”. Et oppslukende mesterverk som får hårene til å reise seg.


Jørn Lier Horsts hjemmeside finnes her.Se en scene fra filmen: “De dødes tjern” her:

Sakset fra YouTube

Myriam H. Bjerkli: Tanker over kaffekoppen

Tekst: Myriam H. Bjerkli. Tegning: Kari-Mette Astrup

Snø er best på postkort.

Påske. Utenfor drypper det av takrennene, solstrålene begynner så vidt å avgi varme. Vinterjakka er i ferd med å bli for varm, vårmotene er på plass i butikkene. Hver dag blir det litt lysere, det stunder mot vår. Men først er det påske. Så hva gjør naboene da, etter å ha underholdt hele nabolaget med bannskap og sutring mens de har måkt og kjempet med alt dette himmelske nedfallet i flere måneder? Reiser de til vannet, for å hygge seg i strandkanten og drømme om kommende sommermåneder? Eller inn til byen, for å nyte årets første utepils?

Les mer…

Bokinspirator Liv Gade anbefaler påskekrim

Norges eneste bokinspirator, Liv Gade, leser mer enn de fleste. og mye av det er selvfølgelig krim. Litteraturivestfold.no har spurt henne om hvilke bøker som har gjort sterkest inntrykk?

Liv Gade anbefaler

- To krimromaner jeg aldri glemmer er:


”Hendelser ved vann” av Kerstin Ekman


For denne romanen ble Kerstin Ekman tildelt Nordisk Råds litteraturpris og Augustprisen, og den ble også kåret til beste svenske kriminalroman 1993. Det er et psykologisk drama med en intensitet og en fortellerglede som er unik.
*


Gerd Nyquists roman ”Avdøde ønsket ikke blomster” fra 1960


Gerd Nyquist inntok en ledende posisjon blant norske kriminalforfattere med denne romanen, og hun ble Norges første krimdronning. ”Avdøde ønsket ikke blomster” er en klassiker det virkelig er klasse over. Den er både uskyldig, mystisk og magisk.


*

- I tillegg vil jeg gjerne anbefale en ny bok som er helt topp, skrevet av en debutant fra Sandefjord. Det er “En kald død”, skrevet av Frits de Bourg.

Det finnes bøker som får deg til å undre, som gjør deg klokere, bøker du leser så sakte du kan. For meg er det sjelden at slike bøker er krim, men her opplevde jeg det.

Vi skal til Drammen rett etter krigen. Året er 1954. Selv om landssvikoppgjøret er over, forsvinner ikke frykt og hat, det er fortsatt mye uoppgjort!
Hverdagen skal nå normaliseres og Einar Gerhardsens dugnadsånd ligger over landet. Her skal det jobbes, Norge skal gjenreises!

Det er februar – en av disse råkalde dagene som bare finnes i Drammen. Gradestokken viser minus 25, og den iskalde vinden som feier nedover Drammensvassdraget, draperer bybroen og statuene med et tykt, hvitt rimlag.

Ved enden av bybroen – skjer det – midt på en lørdagsformiddag med masse folk i gatene. En høy, atletisk skikkelse i sid, mørk vinterfrakk går målbevisst ut mot råken i elva. Det er som å se en sakte film. Han tar av seg frakken, under har han en rød shorts, den samme shortsen han hadde på seg i skjebnekampen mot Otto von Porat. Han hever kongepokalen og en skiftenøkkel, bukker mot publikum – og hopper.

Mannen heter Jan Ove Brink og er landets mest lovende bokser. Hva har skjedd? Hvordan er dette mulig? Brink var en aktiv motstandsmann under krigen, og er dekorert og hedret for sin innsats.

Det blir Nicolay Wolff som får oppdraget med å forsøke å finne ut av dette selvmordet. Han er selv krigsseiler, og er nå blitt redaktør for Krimmagasinet som han gir ut på eget forlag. Han er en underlig skrue, sjarmerende – JA, men ikke helt pålitelig, Det er godt han har Esther. Hans underlige kontordame og kompanjong holder styr på ham.

Dette er en krim du kommer til å huske. Sjarmerende, velskrevet og veldig spennende. Du blir sugd inn i handlingen, og kommer ikke ut igjen – før du er ferdig!
Gled deg – God fornøyelse!


Se andre bøker Liv Gade anbefaler på hennes side her.

Boklansering, prisutdeling og bokbad i Tønsberg

Det var mange som hadde funnet veien til Big Ben i Tønsberg da Tunsberg Litterære Selskap, Litteraturivestfold.no og Liv Forlag arrangerte ”Kriminell aften” med boklansering og prisutdeling. Førstepremievinneren var Geir Jensen, som til daglig jobber som regnskapsfører.


Kvelden begynte med prisutdeling til fire av de fem forfatterne som har vunnet seg plass i Liv Forlags ferske krimnovellesamling ”Døden ved Verdens Ende”, der novellene har fått plass sammen med kjente forfattere som Ingvar Ambjørnsen, Jørn Lier Horst Jan Mehlum, Kurt Aust, Merete Junker, Ørjan Nordhus Karlsen med flere.

Les mer…

Musikk & Poesi i kveld. Nå på Rukla kulturhus.

Musikk & Poesi-kveldene på Cordelias Hus i Sandefjord hvor musikere og skrivende kan få boltre seg på åpen scene, har lenge vært svært populære. Så populære at det tidvis har vært i trangeste laget. Nå tar de derfor konsekvensen av det og flytter over gaten, inn i det nye kulturhuset i Sandefjord, Rukla. Første arrangement i nytt hus er allerede i kveld klokka 18.00, og kvelden ledes som vanlig av de to poetiske parhestene, Jann Rygh Sivertsen og Rune Kjær.

Sidespor fra Kristine Lindhøy

Kristine Lindhøy fra Sande fikk avslag fra NAV om støtte til barna. Derfor tok hun sakene vi til Trygderetten, hvor hun vant fram i to av tre saker. Nå har hun skrevet bok om prosessen.

– Jeg satt med mye tanker og følelser etter hjerteoperasjonene og sykehusoppholdene datteren vår var gjennom i 2007, og bestemte meg for å skrive ned alt vi hadde vært gjennom for å klare å fordøye alt, forteller Lindhøy i et intervju med Vestfold Blad. – Da jeg først kom i gang, føltes det riktig å skrive om all motgang vi har møtt i forbindelse med utredning av sønnen vår også, og da utviklet det seg til slutt til en bok.

Sidespor” heter bokdebuten, og i boken forteller Lindhøy om hvordan en hverdag med to barn med spesielle behov kan fortone seg. 34-åringen har to barn med spesielle behov, en jente på åtte år med alvorlig medfødt hjertefeil, og en gutt på ti år med astma, ADHD og Tourettes syndrom.

En strevsom hverdag med mange fortvilte situasjoner, men også en god dose humor. Boken er utgitt hos Publica forlag.

Møt Margaret Skjebred på Kafe Leve i Tønsberg

Onsdag 20 mars er Margaret Skjelbred å finne på Kafe Leve. Der vil hun fortelle om sine siste romaner og dele egne erfaringer. Forfatteren margaret Skjelbred er opprinnelig utdannet som psykiatrisk sykepleier og arbeidet nesten 20 år i helsevesenet. I 1983 debyterte hun som forfatter med diktsamlingen “Det er aleine du er”, og siden har det blitt en rekke diktsamlinger, romaner og barnebøker.
Det er med andre ord en erfaren kvinne som i morgen besøker kafeen, både når det gjelder forfatterskap og selve livet.
Kafe Leve finner du i Tjømegaten i Tønsberg, i lokalene til Tønsberg Frivillghetssentral.

Boklansering og bokbad med de fire store i Tønsberg

Verdens poesidag: Bob Dylan framført av Roy Einar Dreng

Torsdag 21. mars kl. 19.30 inviterer Sandefjord bibliotek til musikkpoesi. Roy Einar Dreng kommer og spiller Bob Dylan.

Gratis adgang. Salg av drikke: rødt, hvitt og søtt

Les mer…

Dag Solstad i ny bok. Og på Skavlan i kveld.

De fleste har vel fått med seg at Dag Solstad i disse dager har utgitt bok. I de mange avisintervjuene kan det virke som om boken handler mye om forfatterens selverklærte alkoholisme og drikkemønster, men boken tar for seg de fleste sider av forfatterens liv som muligens ikke er så egnet som avisoverskrifter, men antagelig vel så interessant for leserne. Det er i det hele tatt en åpenhjertig bok vi får servert. Tittelen er “Uskrevne memoarer”, og som vanlig med Solstads bøker er det Forlaget Oktober som er utgiver.

Forlaget skriver dette om boka:

“Dag Solstad. Uskrevne memoarer er fortalt til Alf van der Hagen gjennom en periode på ti år. Materialet er deretter bearbeidet til én sammenhengende tekst: en forbløffende åpen samtale om liv og verk, om slekt, barndom og ungdom, om voksne år og begynnende alderdom. Solstad forteller levende og konsentrert om kunstnerisk selvsikkerhet og sosial usikkerhet, om tidsånd og historiebevissthet, om politikk og metafysikk, om diktning og atter diktning.

Dag Solstad. Uskrevne memoarer er en stor bok om hvordan en bemerkelsesverdig mann med en broket fortid er i ferd med å bli det stadig flere gjenkjenner ham som: Norges betydeligste kunstner i dag, uansett sjanger."(oktober.no)

Les intervju med Dag Solstad her.

For de som ønsker mer av forfatteren, så er han også å se / høre på Skavlan i kveld.

Nysgjerrig på roboter

Magnus Holm, Larvikforfatter og journalist, er nominert til Kulturdepartementets pris for beste fagbok for barn utgitt i 2012, med boken “Nysgjerrig på roboter”.

Onsdag 20.mars deler kulturminister Hadia Tajik ut prisen ved Nationalbiblioteket i Oslo.

Juryens begrunnelse for nominasjonen er at Magnus Holms bok er en fagbok som tar både temaet og leseren på alvor. Bokens stimulerende bruk av illustrasjoner og bilder kan skape interesse for et emne som vil bli stadig viktigere i årene fremover.

Boka har en redigering og en layout som evner å fange og holde på leserens interesse gjennom å skape variasjon. Boka gjør utførlig greie for kildene, og viser dermed at den ønsker å fremstå som en autentisk fagbok.

De andre bøkene Magnus Holm konkurrerer mot i fagbokkonkurransen er Jon Ewos “Norske konger og dronninger”, og Annette Münch og Hanne Eide Andersens “Den ultimate guiden til kampsport”.