Velkommen!

LIV er en side viet litteraturen i Vestfold.
Her finner du blant annet bokanmeldelser, referat fra forfattertreff og andre nyheter innen Vestfold-litteraturen. Målsetningen vår er å dekke det meste som blir skrevet og skjer innen litteratur i fylket vårt, så har du et tips om et litteraturarrangement eller en ny bok som kommer, send oss en melding:-)

Er du en bokhandel eller et forlag som har lyst til å sponse oss? Ta kontakt!

Nye bilder

Vi har flyttet til www.litteraturivestfold.com Velkommen!

Du finner oss heretter på www.litteraturivestfold.com

Tirsdag er vi tilbake fra ferie. Og på flyttefot! Flytt gjerne med!

Etter en kanskje i overkant lang sommerferie er vi tirsdag 27. august tilbake på plass.

Med nytt innhold, ny og enklere nettside og veldig mye spennende stoff!

God sommer!

Da er det juli, sommermåneden franfor noen, med forhåpentligvis strålende vær, stille hav, reker, hvitvin, pocketboklesing, romantikk og alt annet som bringer den virkelig gode sommerfølelsen vi alle drømmer om. Med andre ord: Når er det tid for sommerferie :-)

Litteraturivestfold ønsker dere alle en strålende sommer. Så sees vi igjen, solbrune og uthvilte, i slutten av august!

Det blir en kriminell høst i Larvik

Av en eller annen grunn huser det vanligvis relativt fredelige Larvik og Stavernsområdet flere dyktige krimforfattere. To av dem kommer med nye bøker i august. Jørn Lier Horst, som vant både Rivertonprisen og Glassnøkkelen for sin forrige bok, Jakthundene, har lansering av “Hulemannen” 19 august.
Denne gangen kommer døden til politimannen William Wistings eget nabolag. Bare tre hus bortenfor politimannens hjem har en mann sittet død foran et flimrende TV-apparat i fire måneder. Og selv om Horst foreløpig ikke vil si så mye om handlingen, er det nærliggende å tro at den døde ikke omkom av hjerteinfarkt…

Ti dager senere, 29. august, kommer Frode Eie Larsens tredje bok, “Jordtårer” ut. Her er det enda eldre levninger som skaper trøbbel for politimannen Eddi Stubb. En ung gutt finner en massegrav rett ved Hedrum kirke. En massegrav mange ønsker å skjule…

Les mer…

Vellykket Litteraturfestival i Stavern

Stavern Litteratrufestival ble arrangert for første gang helgen 29-30 juni, med fire store navn på plakaten. Jørn Lier Horst, Hans Olav Lahlum, Jon Michelet og sist, men definitivt ikke minst, Jo Nesbø.

Lahlum var førstemann ut, og trakk cirka femti besøkende til sin ”Detektivtime” på Gule Galleriet fredag, som ble etterfulgt av quiz, selvfølgelig med spørsmål fra krimmens univers.

Les mer…

Boksalg på Larvik bibliotek

Velkommen til årets boksalg på Larvik bibliotek torsdag 11. juli kl. 12.00 – 19.00.

Kom og gjør et bokkupp!

Fullt hus for forfatterdebutant!

Kristin Remøe jobber til daglig som markedsfører i IT-bransjen. Men hver lørdag morgen, fra seks til ni bruker hun dataen til noe helt annet. Da snekrer hun sammen finurlige historier, de fleste med kjærlighet som gjennomgangstema. Det har gitt resultater. Torsdag kveld debuterte hun som forfatter for fullt hus i paviljongen på Midtåsen i Sandefjord._*

- Vi hadde satt fram 60 stoler, sier Kristin Remøe og ser seg rundt på den mer enn fulle paviljongen, der sommerkledde damer og pyntede menn står og sitter side om side med Knut Stens hvite kunst. – Men vi hadde visst trengt minst tjue til.
Les mer…

Hubro Litteraturhus i Sandefjord arrangerer loppemarked før de stenger dørene

Driverne av Hubro Litteraturhus i Sandefjord er begge hardt rammet av sykdom. Derfor stenger de nå dørene for godt, og vi har mottatt denne meldingen:

Loppemarked på Hubro fredag!

Hubro flyr videre fra Sandefjord, men på fredag arrangerer den store fuglen et stort loppemarked i lokalene på Kurbadet. Det meste som hører til et kulturhus og en kulturcafe er på salgslisten, og billig er det. Samtidig inviterer Hubro alle musikere og kunstnere til å delta med sin kunst.

- Ja, vi starter det hele på tidlig ettermiddag fredag og håper at mange av de gamle, faste gjestene våre kommer for å si farvel til oss, sier Ragnar Aamodt, halvparten av grunderne bak Hubro Litteraturhus. Han poengterer at gjester som har skrevet seg inn i gjesteboken får ekstra rabatt.

Les mer…

100 år med Tour de France

Lørdag starter Tour de France for hundrede gang, og i disse dager lanseres også den offisielle jubileumsboken for Tour de France. Forfatter o goversetter av den tre kilo tunge boken er Håvard Solerød fra Tønsberg. Boken er 416 sider tykk, inneholder over 600 bilder og er en utvidet versjon av den engelske utgaven av boken. Og i denne utgaven er selvfølgelig også de norske rytterne på plass.

Forlaget skriver dette om boken:

Tour de France er det største og mest glamorøse av alle sykkelritt! I denne boken finner du hundrevis av historier, upubliserte bilder og statistikk: berømte lag og høye fjell om har bidratt til å gjøre Tour de France til en av de mest spennende og mest populære sportsbegivenheter i verden. Alt levende dokumentert med fantastiske actionfoto.

Les mer…

Macho litteraturfestival i Stavern

Helgen 28 – 30 juni blir det for første gang arrangert Litteraturfestival i sommerbyen Stavern. Fire av Norges mest kjente mannlige forfattere er invitert, og for elskere av litteratur, krim og sjø vil det garantert bli en hyggelig helg. Det blir bokbad, quiz, konsert og mye mer. Og blir det vellykket og besøket bra, så blir det kanskje en årlig tradisjon?

PROGRAM:

Les mer…

Krimnovellekonkurranse

I vår ga LIV Forlag ut krimnovellesamlingen «Årets krim 2013 – Døden ved Verdens Ende». Den inneholder tretten noveller skrevet av noen av Norges beste krimforfattere, samt de fem novellene som vant fjorårets store krimnovellekonkurranse. Nå ønsker de dine bidrag til neste års antologi!

Informasjon fra forlaget:

Neste år kommer «Årets krim 2014 – Døden på Slottsfjellet». Der ønsker vi DITT bidrag!

Skriver du krim og ønsker å bli med i en bok med noen av norges beste krimforfattere? Vinne 10.000 kroner og heder og ære? Skriv og send inn!

PREMIER:

Førstepremie: Kr. 10.000,-

2-5 premie: Gavekort pålydende kr. 1.000,- på smykker fra The Silver Lining

Les mer…

Liv Gade anbefaler: Tjenestepiken som forsvant

I denne fargerike boken, som er skrever at Tarquin Hall, skal vi til Dehli i India, og møte en god, gammeldags privatetterforsker. Vish Puri har karisma og utstråling. Han nyter det gode liv, elsker familien sin, er streng, men rettferdig og løser oppgavene har får med stort alvor.

Vish Puri er bekymret for utvikling i India. Den gamle kolonitiden er definitivt forbi. Han ser at de ny-rike inderne tar seg til rette. De eier ikke moral, korrupsjonen vokser og landet står i fare. Politietaten er verst. De er fratatt telefonen fordi de ikke betaler regningene!!

Boklansering på Midtåsen i Sandefjord

Kristin Remøe fra Sandefjord er utdannet diplomøkonom og jobber til daglig i IT-bransjen som Personal- og Markedssjef.
Nå debuterer hun også som forfatter, med novellesamlingen «Kjærlighetssmykket.

Boken lanseres torsdag 27.06. kl. 19.00 på Midtåsen i Sandefjord. Der blir det både musikalske innslag, bokbad, høytlesning fra den ferske boken og mulighet til å kjøpe med seg sommerlektyren hjem til lanseringspris.

Vi har tatt noen ord med debutanten:

Les mer…

Har du bilder fra "Gamle Larvik"? Vinn gavekort hos Farris Bad!

Hvis du sitte rmed bilder fra tidligere tider i Larvik, så kan det ønne seg å dele dem med LIV Forlag akkurat nå. I forbindelse med boken ”Du vet du er fra Larvik når…” som har planlagt utgivelse til høsten, ønsker de seg Larviks-bilder, helst fra svunne tider. Både bygninger, mennesker og hendelser er interessante.. På coveret til boken skal de ha fem – sju bilder fra Larvik, fra litt svunne tider. I tillegg vil det også bli noen bilder inne i boka.

Alle bilder som blir plukket ut vil bli premiert!

Sjarmerende bakkekontakt

Birgit Hanseid Bendiksen fra Sandefjord har bodd mange år i Svalbard, og latt seg fascinere av naturen der. Men ikke så mye av det store og høye, som det lille og lave. Hun er fascinert av stein. Nå har det resultert i fotoboken “Sjarmerende bakkekontakt” som hun har gitt ut på eget forlag. Boken består av 120 ansikt, bestående av steiner og andre naturmaterialer hun har funnet og "dandert "til forrskjellige ansikter, og deretter fotografert. I tillegg har tre professorer bidratt til boka, med faglige uttalelser om steinene. Boka er tekstet på norsk, engelsk og tysk og er utgitt i et førsteopplag på 1500 bøker.

Solstad med roman fra Telemark

Solstad-elskere kan glede seg til høsten. Etter fire års pause, kommer det da endelig en ny roman fra Dag Solstads hånd. Romanen har fått den noe uvanlige tittelen «Det uoppløselige episke element i Telemark i perioden 1591-1895», og det er Solstads interesse for slektsforskning som nå har kulminert i en roman.

Den nye romanen er på hele 400 sider, noe som er lengre enn de fleste av hans tidligere utgivelser. Ifølge Forlaget Oktober tar forfatteren her utgangspunkt i egen slektshistorie og legger handling til Bø og Seljord i Telemark.

Skrivekurs i Stavern

For deg som tar skrivingen på alvor, kan kurset “Tekst med kvalitet” som foregår 23-25 august på Brunvall gård ved Stavern være en god ide. Og selv om de er en stund til høsten, kan det være lurt å melde seg på allerede nå.

Litt om kurset

Deborah Borgen lanserer boken "Magisk hverdag"

Deborah Borgen er født i 1960 i Canada og er oppvokst i Oslo. I dag er hun bosatt i Tønbserg. Hun er utdannet som økonom ved Handelshøyskolen BI, og er vel kjent for de fleste fra tv-programmer og kurs.I disse dager lanserer hun boken “Magisk hverdag” hvor hun hevder ar alle kan trene på å endre svingningene i hjernen og dermed åpne opp for å bruke magefølelsen aktivt.

I boken kan du lese om treningsprogrammet Deborah Borgen har utviklet som hun hevder skal kunne hjelpe oss til å få et bedre liv ved å åpne for mulighetene som ligger i hvert enkelt individ. Her lærer du blant annet hvordan du kan utvikle deg ved hjelp av din egen kreativitet. Hovedfokuset er å ha en positiv flyt i hverdagen, ha klare visjoner og sette seg tydelige mål.

Les mer…

Boksalg på Stokke bibliotek!

I forbindelse med Stokkedagen 15. juni, blir det boksalg på biblioteket. Boksalget foregår i bibliotekets åpningstid: 10 – 14.

De selger skjønn- og faglitteratur både for barn, ungdom og voksne. Også tegneserier og tidsskrifter selges.

Hortenbladet Stemmer med ny tekstkonkurranse

Den årlige tekstkonkurransen til bladet Stemmer har nesten rukket å bli en tradisjon, med sine tre godt gjennomførte år. Tema for årets konkurranse er “Eksil”, og Stemmer ønsker seg spesielt bidrag fra skrivende med fremmedkulturell bakgrunn. Vinnerne premieres med henholdsvis 5000 og 3000 kroner og frist for innlevering er 01. september 2013.

Hver deltager kan sende inn en tekst hver, og Stemmer er ute etter litterære tekster i alle sjangre. Så da er det bare å begynne å skrive!

Myriam H. Bjerkli: 100 år i dag! (Og ikke ble vi vanskapte monstre heller...)

I dag er det 100 år siden norske kvinner fikk stemmerett, et av de aller viktigste stegene mot full likestilling. 100 år kan virke lenge, men det er ikke lengre enn at det faktisk lever kvinner som opplevde denne dagen. Kvinner som ble født inn i et Norge hvor kvinner ikke hadde rett til å mene, påvirke, stemme. Et Norge hvor kvinners meninger ikke ble tillagt verdi.

Diskusjonen før vi fikk stemmerett gikk høyt, kampen varte i over tjue år. Mange mente at det å ta stilling til alvorlige ting i samfunnet, rett og slett ikke var noe våre små kvinnehjerner var egnet til…

Les mer…

Ingvar Ambjørnsen: Menn, makt og media

I 2011 måtte den tyske forsvarsministeren Karl-Theodor zu Guttenberg (hans fulle navn er Karl-Theodor Maria Nikolaus Johann Jacob Philip Franz Joseph Sylvester Freiherr von und zu Guttenberg) ta sin hatt og gå.

Grunnen var at det hadde kommet for en dag at store deler av doktoroppgaven hans var direkte avskrift. Svindel, altså. I flere uker kjempet han for sin ære og posisjon, dels ved å benekte det hele, senere ved å bagatellisere saken. Først da tyske nerder tok på seg den nesten umenneskelige oppgaven å finlese den omfattende teksten opp mot de aktuelle kildene, ble det for mye for ham. Da hadde de servert pressen svindelen regnet ut i prosent.

Vi gratulerer Jørn Lier Horst med Glassnøkkelen!

Jørn Lier Horsts siste kriminalroman “Jakthundene” ble i dag tildelt Glassnøkkelen, og forfatteren har med dette bevist at han er en av nordens aller dyktigste kriminalforfattere, Glassnøkkelen er en årlig pris for beste kriminallitterære verk som utdeles årlig av Skandinaviska Kriminalsällskapet for en bok utgitt av en dansk, finsk, islandsk, norsk eller svensk forfatter. Prisen ble delt ut i København i dag.

LIV gratulerer!

Litteratur i Vestfold.

Følges av 388 medlemmer.

Velkommen til LiV!

Det er veldig hyggelig å se at stadig flere finner veien hit!

Vil du bidra?
Skriver du bokanmeldelser eller annet litteraturstoff fra Vestfold? Arrangerer du, eller vet du om, litterære happeninger i fylket vårt? Er du en Vestfold-forfatter?*

Da håper vi at du vil hjelpe oss å gjøre denne siden interessant! Det er enkelt: meld deg inn, trykk på nytt bidrag, skriv og publiser!
(Vi forbeholder oss retten til å redigere eller stryke innlegg dersom vi føler det nødvendig.)

Har du noe å dele, men foretrekker at vi legger det ut for deg?
Send det til: post @ litteraturivestfold.no


LIV ANBEFALER:


LIV FORLAG, Litteratur i Vestfolds eget forlag
Har du planer om å utgi bok? Ta kontakt.


LIVS FORFATTERARKIV
Her finner du oversikt over alle forfattere som har vært omtalt her på LIV-sidene, samt alle tidligere intervjuer, artikler og omtaler.


LIVS TEKSTFORUM
Skriver du dikt, noveller, kåserier, eller andre litterære tekster? Da er dette forumet kanskje noe for deg:-)


LIV GADES BOKANBEFALINGER.
Liv Gade, Norges eneste bokinspirator, anbefaler her bøker for LIV!


INGVAR AMBJØRNSEN PÅ NETT. Her finner du innlegg fra to av Ambjørnsens nettprosjekter, Forfatterliv og Vrangtekst


LIVS LITTERÆRE STRIPER Tegneserietalentet Jonas Alexander Larsen tegner litteratur-relaterte striper spesielt for LIVS lesere!


LIVS BONUS-SIDE. Faste spalter fra LIVS bidragsytere, f.eks. kan du her lese diktene som ble kåret til månedens beste i 2009.


LENKER TIL ANDRE NETTSIDER
Er du på utkikk etter skrivetips, eller andre spennende sider om litteratur? Da bør du ta en titt her.

Mer om sonen

Origo Litteratur i Vestfold. er en sone på Origo. Les mer

Er du på jakt etter spennende bøker?

Eller drømmer du om å utgi egen bok?

Ta en titt innom nettsidene til LiV Forlag!